Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

FAQ

1. Ce este platforma INTERATIV ETIC?

Platforma IT „INTERACTIV ETIC” este un instrument digital complex și inovator, realizat în Proiectul POSDRU ”ETIC- cariere de impact Social” pentru facilitarea consilierii și orientării profesionale, pentru simularea angajării și coordonarea practicii studențești.

2. Cui se adresează?

Este destinată studenților din Regiunea NV de la specializările Management, Psihologie și Medicină, la studii de licență și masterat.

3. Cine are acces la facilitățile platformei?

Studenții înscriși în proiectul POSDRU ”ETIC – cariere de impact social – program de consiliere și practică studențească” beneficiază de toate facilitățile platformei după crearea contului de utilizator.

4. Ce beneficii au studenții înscriși?

PROGRAMUL “ETIC” este o soluţie flexibilă pentru nevoile generaţiei şi carierei tale. Programul oferă:

 • SOLUŢII DIGITALE - Platforma IT „INTERACTIV ETIC” pentru facilitarea consilierii, orientării profesionale, și coordonarea practicii; Târg online de practică pentru simularea angajarii; soluţii mobile şi online la caietele de practică; consiliere profesională prin cercuri online pe forum
 • SERVICII DE SUPORT -Evaluarea psihologică profesională; Servicii individuale şi de grup de consiliere şi orientare în carieră; Sprijin pentru realizarea portofoliilor profesionale; Consiliere şi educaţie online
 • SUPORT FINANCIAR ȘI PREMII– subventii pentru participarea la 90% din program; Premii cu stagii de practică transnaţionale şi naţionale; Suport în cariera viitoare prin inserarea unei insigne de merit de la angajatori
 • Dezvoltare ȘI ORIENTARE profesională- Stagii de practică în diverse instituţii care oferă proiecte de practică cu minim 20% componentă de impact social; Potrivire oferte practică cu aplicaţiile studenţilor; Sesiuni de vizite la angajatori în Zilele Porţilor Deschise

5. Care sunt activitățile proiectului?

Activitățile proiectului cuprind:

 • Campanii de informare şi educare asupra factorilor şi oportunităţilor CIS
 • Crearea unei Aliante regionale CIS - parteneriate între universităţi și mediul angajator din toate sectoarele economice: ONG, afaceri, sănătate, educație
 • Consilierea și orientarea profesională/în carieră pentru studenți
 • Organizarea și desfășurarea stagiilor de practică si vizite de studiu la angajatori

6. Cum pot să particip la acest proiect?

 • Dacă la începutul anului universitar 2014-2015 ești student în NV României la una din specializările cuprinse în proiect, poți să ne contactezi ca să te înscrii în proiect în calitate de student.
 • Daca ești angajator și poți oferii stagii de practică studenților, ești binevenit să te alături Alianței regionale pentru Cariere de Impact Social.
 • Dacă ai o carieră de impact social și dorești să ne împătășești din experiența ta ești binevenit pe Forumul de consiliere sau să te înscrii la următoarele evenimente Zilele Carierei de Impact Social ca să ne spui povestea ta. Nu uita să îți faci cont de vizitator.

7. Ce drepturi au vizitatorii?

Pentru diseminarea informațiilor, pentru vizitatorii platformei sunt disponibile pentru lectură materialele și ghidurile realizate în program. De asemenea se pot înscrie în limita locurilor disponibile la evenimentele de carieră, în vederea înscrierii în proiect.

8. Dacă sunt înscris in proiect, cum mă loghez?

Daca esti participant la proiect, atunci numele si adresa ta de mail vor fi introduse in lista utilizatorilor studenti si automat se creaza un cont pentru tine. La crearea contului vei primi un mail pentru activarea lui. Dupa ce vei confirma activarea contului tau, vei putea sa te loghezi pe acel cont.

9. Ce să fac dacă nu pot să mă loghez?

Dacă totuși nu poți să te loghezi, trimite un mail cu datele tale și problema întâmpinată către administratorul platformei florina.david@etichub.ro sau echipa de suport tehnic care te vor contacta in scurt timp.